Żywność
Milerd Detoxer- jak działa i dlaczego warto go stosować?
Na powierzchni kupionych w sklepie czy markecie owoców i warzyw czai się mnóstwo potencjalnych zagrożeń. Nie są widoczne gołym okiem, ale ich działanie jest znaczące. Mowa tu o bakteriach, drobnoustrojach, ale także pasożytach czy pestycydach i toksynach. Najlepszym sposobem na ich usunięcie jest zastosowanie myjki do żywności Milerd Detoxer. Czym jest i jak działa ta […]
Czytaj całośćPożywne kanapki, które zapewnią Ci energię na cały poranek
Każdemu z nas od zawsze powtarzano, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jest to jak najbardziej prawda. Jeśli chcesz rozpocząć dzień, mając sporo energii, a tym samym być produktywnym przez cały poranek, musisz zjeść pożywne śniadanie. Wolisz pospać dłużej i brakuje Ci czasu na przygotowanie śniadania? Nic straconego, ponieważ w sieci sklepów Żabka znajdziesz świetne […]
Czytaj całośćPoznaj zasady zdrowego żywienia i dowiedz się, jak zdrowo jeść
Zależy Ci na tym, by odżywiać się zdrowo, ale równocześnie nie chcesz wydawać na to majątku i poświęcać zbyt wiele czasu? Poznaj najważniejsze zasady zdrowego żywienia i sposoby, by wygodnie wdrożyć je w życie. Najważniejsze zasady zdrowego żywienia W styczniu 2016 roku zaktualizowana została piramida zdrowego żywienia w oparciu o najnowsze badania i rekomendacje specjalistów. […]
Czytaj całośćCzym są adaptogeny?
Znane i stosowane od czasów starożytnych, ale dokładnie zbadane i nazwane dopiero w XX wieku. Adaptogeny, bo o nich mowa, to cenny dar natury, wspierający organizm człowieka w walce z codziennymi wyzwaniami, stresem, depresją czy brakiem energii. Stosowali je żołnierze, sportowcy, pracownicy kopalni, a nawet kosmonauci. Sprawdź, czy ty również możesz skorzystać z tych naturalnych […]
Czytaj całośćProducent żywności ekologicznej. Dlaczego warto na niego postawić?
W kręgach fit żywność ekologiczna jest prawdziwym hitem. Niestety duża część społeczeństwa nadal patrzy na tego typu produkty dość sceptycznym okiem. A przecież wprowadzenie zdrowej i ekologicznej żywności do diety może diametralnie zmienić nasze życie. Zdrowe jedzenie nie tylko zaspokaja głód, ale jest niczym naturalne lekarstwo, które normalizuje procesy naszego organizmu, dostarczając mu pełne spektrum […]
Czytaj całośćPułapki ukryte w produktach o obniżonej zawartości tłuszczu
W ostatnich latach coraz większym zainteresowaniem cieszą się produkty typu light. Są to artykuły spożywcze o obniżonej zawartości tłuszczu, które w większości przypadków spożywane są przez osoby będące na dietach odchudzających. Często kuszą one pozornie niższą kalorycznością, która ma pomóc w osiągnięciu szybszych efektów. W rzeczywistości jednak mogą one przynieść odwrotny rezultat. Co warto widzieć […]
Czytaj całośćProdukcja wędlin bez konserwantów – czy to możliwe?
Wędliny, tak bardzo uwielbiane przez Polaków, nie zawsze cechują się dobrym składem. Wynika to z obniżonej jakości i standardów produkcji. Niekiedy zysk przoduje nad gatunkiem zastosowanego mięsa i dodatków. Nie trzeba chyba mówić o tym, jak bardzo niezdrowe jest to dla konsumenta. Na szczęście istnieją alternatywy. Czy da się tworzyć wędliny bez konserwantów i ulepszaczy? […]
Czytaj całośćCzym jest toksyna botulinowa? Objawy zatrucia
Nazwa „toksyna botulinowa” może nie kojarzyć się z niczym powszechnym. Tym bardziej, że o zatruciu tą substancją praktycznie się nie słyszy. Czy faktycznie jest się czego obawiać? W dzisiejszym artykule sprawdzimy, w jaki sposób powstaje toksyna botulinowa i jakie może nieść za sobą konsekwencje jej spożycie. Czym jest toksyna botulinowa? Substancja ta bywa potocznie nazywaną […]
Czytaj całośćWegański mazurek bez pieczenia
Smakowite ciasto bez pieczenia – idealne dla wegan i tych, którzy doceniają smak, a nie chcą obciążać organizmu nadmiarem cukru czy kalorii. To będzie prawdziwy hit świątecznego menu! Pyszny mazurek powstaje na spodzie z orzechów włoskich Sante. Idealnie chrupiące i przyjemne w smaku, sprawdzą się w wielu domowych deserach, także jako ich dekoracja. A dodatkowo – […]
Czytaj całośćŻywność
Żywność, środek spożywczy – każda substancja lub produkt przetworzony, częściowo przetworzony lub nieprzetworzony, przeznaczony lub nadający się do spożycia przez ludzi, w tym napoje, guma do żucia oraz wszelkie substancje dodawane do żywności w sposób zamierzony podczas wytwarzania, przygotowania lub obróbki.
Czytaj całość